Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Generációk legendája

 

1. Hercegnőből harcos? Felkötni a gatyát Kutou, megérkezett Kimi

 

* A történet előtt annyit megemlítenék, hogy azoknak ajánlom ezt a fanfiction-t akik ismerik a mangát a 27-dik fejezetig. Kevéske spoilert is tartalmazhat! *

 

Kis pelyhekben szállt a hó aznap. A havazás mellett legalább a hőmérséklet nem ment annyira le, mint az utóbbi időben. Mégha nem is volt olyan hideg, a közeli táborban csak az mozdult ki a sátrából, akinek muszály volt. Ez a tábor egész nagy területet foglalt magába és mint mondtam, az egyik sátorban ahogy az kellett, több katona is ült egymással szemben, körbeülve egy kissebb tűzrakást, melynek füstje, a sátor tetején levő nyíláson szállt fel. A sok harcviselt, férfiarc között kissé különcnek számított az egyik katona arca. Akárcsak a többi, ő sem lehetett 16 évesnél idősebb, de a többiekkel ellentétben neki jóformán lányos kinézete volt. Tépettes hajának hosszú szálait öt oldalt befonva hordta, és valahogy minden körülmény között képes volt nyugodt maradni, sőt még a mosolygás sem állt tőle távol. Most is egy keskeny vigyorral a képén ült, magába roskadva. A mellette űlő katona, aki jóval temperamentumosabb volt, mint bajtársa, meglökte a fiút és intett neki, hogy négyszemközt akar vele beszélni. Ígyhát elhúzódtak a sátor egy távolabbi zugába. A másik, sötétbarna hajú fiú ragyogó tekintettel nézett a világos barna hajúra.

- Shigi, figyelj, igaz a hír, hogy Hakei-sama idehozza a húgát?

- Igen...bár kissé tartok tőle, egy olyan ember akar harcolni tanulni, aki sosem fogott a kezébe kardot.

- Majd megtanulja.

- Hiein ne légy kicsinyes, ha kudarcot vallunk Hakei-sama csalódni fog bennünk. És még itt van Genbu papnője meg a harcosai...Haagasu-ról, meg Hokkanról már nem is beszélve. Hiein, figyelsz te rám?

- Persze, csak azon töprengek, hogy ez a lány mennyire szép lehet. Elképzelem kék szemeit és tündöklően ragyogó szőke hajzuhatagát, kecses megjelenését, kedves mosolyát.

- Ahhoz képest, hogy sosem láttad, eléggé merész a fantáziád.

- Shigi gondolkozz már, Hakei-sama is rendkívül jóképű, gondolod a húga egy bányarém? Azt kétlem. Ne irigykedj, ha megkérhetlek.

Shigi sóhajtott egy keserveset, majd felállt. Érezte, hogy tényleg nincs semmi esélye meggyőzni a fiút, így inkább feladta és a sátor kijáratához sietett. Hiein viszot nem hagyta békén, ő is talpra ugrott és mellészaladt. Együtt léptek ki a szabadba. Odakint a havazás abbamaradt. A tájat vékony hóréteg fedte. Ebben a nagy fehérségben, valóságos kontrasztként hatott az éjfekete hajú férfi felbukkanása. Nemcsak a haja, de még a ruházata, sőt a fegyvere is sötétebb színezetű volt. Mindkét kutou-i parancsnoknak egy pillanatra megakadt a szeme ezen a figurán. Amióta megtudták, hogy Haagasu is egy égiharcos, azóta valahogy nem bíztak benne. A sors kegyes volt hozzájuk, bár kissé durva. Kürt szó csendült fel váratlanul. Hiein szeme felragyogott. Tudta, hogy kinek szól a harsona szó. Shigi most az egyszer nem volt olyan vigyorgós kedvében mint máskor. Egy tucat, vagy talán annál is kevesebb lovas ügetett be a táborba. Az emberek szeme a legelső lovason akadt meg. Ahhoz képest, hogy már alig bírta cipelni, megtermett lovasát, egész gyorsan ügetett a szerencsétlen pára. Alig ért be a táborba, hamar kiszemelte magának az útjába eső legelső hokkani-t, jelenesetben a nyugodtan álló Haagasut, aki csak azért állt meg, hogy elengedje a bejövő lovasokat. Nos mint említettem, az elől ügető kutou-i katona lova Haagasu előtt belefáradt nehéz cipelnivalójába és eldőlt, mondanom sem kell, hogy éppen arra, amerre a komor sichi seishi is álldogált. Hiein nem tartóztatta magát egy percre sem, hasát fogva nevette szembe a földön „turbékoló” párocskát. Alig bírt megkapaszkodni Shigi vállában.

- Ez mennyei, a tehén letiporta a madárijesztőt. – ezután a beköpése után gondolkodott el egy kicsit – Na várjunk egy pillanatra, mit keres egy ilyen dagadt tehén a Kutou seregben?

Két újabb katona tűnt fel. Ezek a két parancsnok elé léptek és meghajoltak. Shigi-nek kezdett az az érzése lenni, hogy nem kettőjüknek tisztelegnek azok. Megérzése végett jobbnak látta hátra vetni egy pillantást. Egy másodperc múlva ő is térdre rogyott, akárcsak Hiein. Egyikük sem tudta, hogy mikor és főleg hogyan került Hakei a hátukhoz. A koronaherceg végignézett félkarú parancsnokán, majd kikerülve őt és a másik három katonát előre sietett. Mindenki legnagyobb megdöbbenésére Hakei az imént letarolt Haagasuról segítette fel az ismeretlen kisasszonyt. A hölgy rámosolygott a férfira, majd elnézést kért az időközben önerőből feltápászkodott Haagasu-tól, akit hidegen hagyott a bocsánat is meg a nő is. Hakei ezutánra hagyta a hidegvizes fürdőt, lehetőleg saját tajtékban, legfőképp Hiein részére. Összehívta a kutou-i sereget, és a körré formált alakulat élén bemutatta Kutou uralkodójának legfiatalabbik leány gyermekét. Mindvégig higgadtan beszélt, legtöbbször az emberei reakcióját próbálva elszemelni.

- Ő itt Kimi-hime, a húgom. Azért hoztam ide, mert szeretne harcos lenni. Bár én nem osztom véleményét, a lelkesedése végett jóvá hagytam akaratát. Shigi és Hiein, rátok bízom a testvéremet. Neveljetek belőle vérbeli kutou-i harcost!

- I-igenis Hakei-sama! – vágták rá, egyformán hezitálva.

Hiein arca szép lassan felvette a szivárvány összes színét. Ha adtak volna a kezébe egy kapát, valószínűleg önerőből megásta volna a saját sírját és még el is földelte volna magát, mikor Hakei húga társaságában, pont Shigi és közte sietett be a havazás elől, az egyik sátorba.

- Shigi... – szólalt meg, szinte súgva a szavait -, szerinted hallotta?

- Valószínűnek tartom. Hakei-sama kitünő hallással bír.

Shigi ezzel egy egész csinos kis tőrt vágott barátja szívébe. Shigi fiú arcán rendkívüli gyorsasággal egy óriási mosoly szélesedett el.

- Kimi-hime akár még hasznunkra is lehet...

Hangja elhalkult, szeme viszont gonosz tűzben égve követte a folyton morcos ikertestvért. Még Hiein hátán is végigfutott a hideg, elnézve Shigi pillantásait. Arról, hogy mit tartogatott hőseinknek a sors, Kimi érkezésével, kicsit később.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.