Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


3. fejezet

 

Mindenki elindult, hogy teljesítse a saját feladatát: Shizoru haza, Kurama Hieiért, a többiek, pedig elindultak a túlvilágra.

- Ugye a hátsó bejáraton vigyelek titeket mester?- kérdezte Botan út közben.

- Természetesen lányom.- válaszolta Genkai.

Mikor megérkeztek Yusuke és Botan meglepetten kiáltott fel:

- Nahát, Genkai, hiszen te megfiatalodtál!

És valóban, Genkai visszanyerte régi, vonzó külsejét és régi erejét.

- Tudhatnátok, hogy itt mindenki az erejének teljébe kerül, hiszen a lélek nem öregszik, csak a test.- válaszolta az erre.- Na, menjünk! Ne feledjétek, hogy szorít az idő!

Mindhárman elindultak. Sötét folyósokon vezetett keresztül az útjuk, eddig szerencsére nem találkoztak senkivel, de tudták, hogy ez nem lesz sokáig így.

- Mondd csak Botan.- szólalt meg a detektív.- Milyen messze van körülbelül az a cella?

- Hát, még menni kell egy darabig a börtönig…- tűnődött el a lány.- Azt hiszem a leghátsó részében van az a cella…

- Azt hiszed!- csattant fel Urameshi.- Szóval nem is tudod? Szép kis idegenvezető vagy!

- Jól van, na! Tudd meg, hogy még sose jártam a börtönben, mivel én révész vagyok, ebből kifolyólag semmi keresnivalóm nem volt ott!- vágott vissza Botan.

- Hagyjátok abba!- szólt közbe Genkai.- Teljesen mindegy, hogy pontosan tudja-e az utat, vagy sem. Botan, a börtönig el tudsz vezetni, nem?

- Persze, természetesen.

Nem jutottak azonban messzire, amikor két őrbe botlottak:

- Megállj! Kik vagytok? Hová mentek?

- Próbáljatok meg úgy tenni, mintha idetartozók lennétek!- súgta nekik a mester.- Ha csak lehet, kerüljük el a feltűnést és fölösleges összecsapásokat!

- Hát…ő…heló fiúk!- integetett nekik zavartan nevetgélve Botan. Aztán látva Genkai és az őrök szúrós tekintetét, erőt vett magán.- Tehát, én Botan vagyok, egy révész és…izé…ők itt Yusuke Urameshi, egy szellemdetektív…és…hát…egy bűnöző, akit a börtönbe viszünk….

Az őröket láthatóan nem igazán győzte meg. Kétkedve kérdezte az egyikük:

- És miért egy révész viszi, ráadásul minek megy vele a detektív is?

- Egyébként nehezen hiszem el, hogy egy ilyen csinos kislány körözött bűnöző lenne.- vetette közbe a másik is.

- Az nem jelent semmit. Tudod, hogy a legveszélyesebb bűnöző is állítólag igencsak csinos.- szólta le az első a társát.- De mindegy, ez most nem lényeges.- ismét Yusukéékra nézett.- Tehát, ha tényleg azok vagytok, akiknek mondjátok magatokat, akkor mondjátok meg a bűnöző nevét. Egy perc és megnézzük az adatbázisban, aztán mehettek is a dolgotokra.

Botan és Yusuke kérdőn néztek a mesterre. Az bólintott és így szólt:

- Sachi. Ez a nevem.

A két őr meglepetten nézett rá, majd kajánul elmosolyodtak és az egyikük elindult a központ felé:

- Egy perc és itt vagyok. Addig várjanak itt! Ha minden rendben, tovább mehetnek. De ha nem…- és ismét megjelent arcán ugyanaz a mosoly, mint az előbb.

- Most mit csináljunk?- suttogta Botan.- Ha megnézi, rájön, hogy az egészet csak mi találtuk ki! Ráadásul ez a másik nem fogja hagyni, hogy tovább menjünk!

- Semmi gond. – válaszolta Genkai nyugodtan.- Bár szerettem volna, ha nem kell senkivel megküzdenünk, de muszáj lesz. Tovább kell mennünk.

- Tehát verjük szét a képét?- kérdezte Urameshi.

Genkai bólintott, mire mindketten egyszerre lendültek támadásba.

- Mire készülnek?- nézett rájuk az őr rémülten.- Riadó, illetéktelen behatolók! Azonnal erősítést kérek!

De már nem volt ideje erősítést hívni, mivel támadói már le is terítették.

- Na, ennek is annyi!- mondta Yusuke.

- Mit álltok ott?- sürgette őket Genkai.- Azonnal tovább kell mennünk! Perceken belül megérkezik a másik őr és elkap minket! Most már köztudottá vált a behatolásunk! Körözni fognak miket! Ezentúl, aki szembe jön, azt rögtön hatástalanítanunk kell, mielőtt értesíthetné a társait! Nyomás!

Ezzel mindhárman futva továbbindultak az erőd belseje felé.

Hőseink tehát behatoltak a túlvilági erődbe és máris összetűzésbe kerültek az őrséggel. Sikerül-e nekik így végrehajtaniuk a tervüket? És ha igen, lesz-e még elég idejük arra, hogy megtalálják és kiszabadítsák a fogságba esett Yukinát és Kuwabarát? Hamarosan kiderül!